Spis dig til en sundere jul udg. Flæskesteg & Rødkål

Oprettet d. under Tips

Spis dig til en sundere jul udg. Flæskesteg & Rødkål

Flæskesteg – ikke så usund, som du tror.

Du behøver slet ikke være bange for en god flæskesteg. I hvert fald ikke, hvis du vælger at lave flæskestegen af en udskæring, der er fedtfattig.

 

I ribbensteg er der godt med fedt imellem kødet, mens der i en kamsteg er forsvindende lidt fedt og et højt indhold af protein både i kødet og i sværen.

 

Proteiner giver en god mæthed, så du ikke føler behov for at spise igen straks efter måltidet, og så øger proteinet også din forbrænding. Ja faktisk med 30%.

 

Men hvad med sværen?

Spis den bare. Og det kan du gøre med god samvittighed, hvis du bare lige tager en kniv og skærer fedtet under sværen af:

Sværen er bare hud, og hud er protein, så spis bare løs.

 

Rødkål – det supersunde tilbehør

For mange er rødkålen den eneste grøntsag, der er på bordet juleaften, men det er til gengæld en rigtig sund én, som al kål er.

 

Rødkål giver dig masser af mættende fibre samt vitaminer og mineraler, så som K-vitamin, B-vitamin, C-vitamin, kalium, folat, antioxidanten antocyanin, der giver kålen den røde farve. Spar på sukkeret, når du laver rødkålen, og brug fx sukkerfri solbærsaft og tilsæt i stedet reven appelsinskal, der passer rigtig godt til rødkålssmagen.

 

Lav eventuelt en frisk rødkålssalt ved siden af din julemad med granatæblekerner, kakifrugt og valnødder, vendt i en lækker hasselnøddeolie blandet med saften fra en limefrugt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Majbritt L Engell, Netslank (Link)


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar