Spis dig til en sundere jul udg. Spis mere fisk i julen

Oprettet d. under Tips

Spis dig til en sundere jul udg. Spis mere fisk i julen

Fisk i julen. Sild – sund, sundere,

Fisk er sundt, og vi danskere spiser generelt for lidt af det i løbet af året.

 

Her er julen er jo faktisk en udtagelse, fordi der tit er fisk på julefrokostbordet. Så når du sidder der med fornemmelsen af, at du (igen) skal til spise mere usundt, end du har lyst til, så rækker du bare ud efter den marinerede sild eller karrysilden og lægger bunden med en af vores allersundeste traditioner.

 

Bemærk her at det er mængden af brød, du skal være opmærksom på. En god rettesnor er ca. 1 skive rugbrød pr. julefrokost. Den kan række langt, hvis du deler den i fire.

 

Sild er julens ven, fordi den indeholder både monoumættet fedt og omega 3 fedtsyrer, to sunde fedtstoffer, som der ikke er nogen grund til hverken at frygte eller gå uden om: Monoumættet fedt hjælper din insulinfølsomhed, dvs. din evne til at optage sukker, omega-3 fedtsyrerne virker antiinflammatorisk.

 

Hvad så med fiskefileten?

Ja, den er desværre typisk pakket ind i brød (panering), og så har den været en tur i ønskebrønden (frituren). Jeg plejer at spørge mine klienter: ”Hvis du skulle vælge en nydelse til din julefrokost, hvad er det så.” Hvis det her er fiskefileten, så anbefaler jeg bare, at man spiser den uden brød. Men selvfølgelig med en klat remolade. Den smule gør ingen skade.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Majbritt L Engell, Netslank (Link)


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar