Islagkage Med Nøddebund

Oprettet d. under Suvida Opskrifter

Islagkage Med Nøddebund

Sprød, sød, frisk, knasende, kold og sommerlækker. Og piv-let at lave tilmed! Sådan beskriver Lene Rode
 

Ingredienser  8-10 personer

  • 5 æggehvider
  • 2 dl hasselnøddemel
  • 50 gram grofthakket chokolade (85%)
  • 3 spsk Suvida søde-/bagemiddel
  • 1 nip havsalt
  • 1,5 liter meget god vaniljeis (se Lenes opskrift på hjemmelavet is nedenfor)
  • 2 bakker friske jordbær

 

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 150 grader.

Pisk hviderne meget stive. Tilsæt hasselnødder, Suvida søde-/bagemiddel og chokolade. Fordel massen i en springform, og bag den i 15 minutter. Sluk ovnen, men lad bunden stå, til ovnen er kølet af.

Tag bunden ud og lad den køle helt.

Her er der brugte en købe-is. Hvis du ikke ønsker det, kan du vælge af købe en af dem, der findes på markedet uden sukker. Eller du kan lave en selv (se nedenfor).

Fordel den lidt bløde is over bunden, dæk til og stil i fryseren. Kan med fordel laves dagen før.


10 minutter før servering, tager du kagen ud af fryseren og pynter den med MASSER af jordbær. Server med det samme og spis det hele!

 

Hjemmelavet vaniljeis

  • 1/2 liter piskefløde
  • 2 æggeblommer – pasteuriserede
  • 1 stang vanilje

 

Pisk fløden til skum. Pisk blommerne luftige og tilsæt vaniljen. Vend de to sammen og sæt i fryseren. Rør hvert kvarter, til massen er stivnet – eller brug ismaskine.

 

Hvis du helt vil undgå fløde, kan du bruge kokosmælk i stedet.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar